Door Beelden Wijzer

Laat beelden spreken in jouw brein en die van de anderen

Dit is de blogpagina van Door Zien Wijzer. Hier plaats ik de laatste blogs en nieuwtjes. Altijd met een praatplaatje …

  • Een beeld dat raakt.
  • Een beeld dat uitnodigt om verder te kijken.
  • Een beeld dat uitnodigt om verder te lezen.

Met kleuren de diepte in

Op reis met een groep van ruim 20 nieuwe reisgenoten blijft altijd een avontuur. Het is altijd maar afwachten of je een klik hebt … En wat is het dan een opluchting als je die klik ervaart. En de ruimte die er dan ontstaat voor ontspanning. Tijdens de rondreis die we met elkaar maakten, zaten we tenslotte de nodige uren met elkaar in een bus of ander vervoersmiddel. Dan is het leuk om met elkaar te kunnen kletsen, maar ook de ruimte te hebben voor een mooi gesprek.

Lees hier waar die gesprekken onder andere over gingen.

Presentaties: de grottekeningen van nu?

Ook in de oudheid was men er al mee bezig. Hoe zorg ik nu dat als ik iets te vertellen heb, dit overkomt bij de ander. En dat dit bijblijft? Hoe kan ik dit zelfs ‘overleveren’? Heel veel jaren geleden werden daarvoor de grottekeningen gebruikt. Hoe kunnen we de wijsheid van toen, ook nu nog gebruiken?

Lees er hier meer over.

Waarom het aantal sheets niets zegt over de lengte van je presentatie

Hoe vaak heb jij de vraag gehad uit hoeveel slides je presentatie bestaat, als mensen eigenlijk de vraag hadden ‘hoe lang duurt jouw presentatie?’ Er lijkt iets te zijn ontstaan als een maat voor de lengte van je presentatie en je hoeveelheid slides. Maar wat zegt dat aantal?

Lees hier de blog ‘Waarom het aantal niet altijd telt …’ verder.

En? Ben jij weleens gevraagd om …

  • Je expertise te delen?
  • Je ervaringen te delen over …?
  • Je verhaal rond … te delen?
  • Een product of dienst te presenteren?

En? Hoe heb je dat gedaan? Welke middelen heb je ingezet? Wat is het eerste waaraan je dacht?

9 uit de 10 mensen denken dan meteen aan het maken van een presentatie. Jij ook?

Lees hier de blog over de presentatiereflex verder.

Moederdag: de dag waarop er stil gestaan wordt bij het moederschap. Een dag waaraan iedereen een geheel eigen invulling geeft. Met eigen ontbijttradities en kadotradities. Bij mij vroeger thuis maakten we dan ontbijt op bed met mijn vader. En het zelf gemaakte kadootje dat we op school maakten mocht natuurlijk niet ontbreken.
Hoe lang dat door mij gemaakte gebaksvorkjesblikje (van een Buijsman-blikje beplakt met papieren vormpjes) niet in de kast heeft gestaan … of misschien zelfs nog wel staat … Wat heeft er van jou nog lang een plekje thuis gehad?

Lees hier de hele blog.

Sommige mensen horen in de titel van deze blog meteen een liedje. Het liedje ‘Alles heeft een ritme’ van Frizzle Sizzle. De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival in 1986 … Als je het wilt zien, klik dan hier voor de bewegende beelden …

Voor diegene die dit liedje dan misschien niet herkent, maar wel nieuwsgierig is naar ritme, de volgende vraag:

In welk ritme onthoud jij jouw telefoonnummer?

Lees hier de hele blog.

Een blog naar aanleiding van de e-mailcursus ‘7 breinboosts voor jouw presentatie!’ Ik kreeg namelijk de vraag over de hoeveelheid tijd die je kwijt bent als je toepast wat je allemaal geleerd wordt. Lees verder over wat het maken van een presentatie van 1 uur werkelijk aan tijd kost en wat ik zelf doe om er zowel kwaliteit in te stoppen, zonder dat ik me er in verlies.

Lees hier de hele blog.

Een blog waarover ik lang getwijfeld heb of ik deze ging schrijven. En na het schrijven of ik ‘m moest publiceren. Maar het gaat zo over de essentie van mij en mijn bedrijf en waar ik vandaan kom. Een ode aan mijn moeder …

Lees hier de hele blog.

De lerende organisatie. Een wens van veel organisaties. Maar hoe bereik je dat? In de blog een opinie over wie hierin sleutelfiguur moet zijn. En wat wat de hefboom is waardoor je die lerende organisatie bereikt. Ik breek graag een lans voor een praktische invulling hiervan.

Lees hier de hele blog.

Over wat ergert en wat je brein onthoudt …
Wie kent ze niet. Die presentaties waar je als toehoorder bij zit en waar je je blauw aan ergert … Of bij in slaap dreigt te vallen. Een presentatie die zo in elkaar zit dat de verleiding van de afleiding je parten speelt.

Je zal maar die persoon zijn die deze presentatie heeft gemaakt of gegeven …

Lees hier een top 5 aan ergernissen die ik op een rijtje heb gezet.

Hoe vaak hoor je het niet? De vraag of je als deskundige je expertise in ‘Jip-en-Janneke-taal’ kan uitleggen. In deze blog een kritische noot voordat je dat doet. Aan de hand van 3 vragen bepaal je of voor jou ‘Jip en Janneke’ het niveau is waarop je jouw deskundigheid wilt delen. Kernwoorden: Doel, doelgroep en wat ze er mee moeten doen.

Lees hier de hele blog.

Groeien, ontwikkelen, leren, leven, veranderen …

Allemaal woorden die de nodige impact hebben op ons leven en ons brein. In het gedicht ontdek je met de woorden van de auteur de beelden die het oproept. Maak je eigen verbeelding van jouw stappen en laat ze op je inwerken.

Lees hier het gedicht.

Waarom je  je deskundigheid maar beter in-ZICHT-elijk kan maken …

De naam voor mijn bedrijf is natuurlijk niet zo maar gekozen. Dit is gebaseerd op een heel belangrijk inzicht!
Afgelopen week werd ik door iemand gebeld om voor een internationaal gezelschap een lezing te verzorgen over de werking van het brein. Ik vroeg eens door op waarom hij nu mij uit al het aanbod van experts had gekozen. Hij had mij 4 jaar geleden zien slepen met mijn enorme hoeveelheid materialen naar een workshopruimte bij een congres…

Lees hier verder over dit inzicht

Ter aankondiging van mijn nieuwe bedrijven, heb ik dit jaar een videoboodschap ingesproken. Je kijkt deze hier terug. In deze boodschap las ik een gedicht voor. Een gedicht over verandering. Een gedicht over wat er moet gebeuren om een volgende stap te kunnen zetten.


Lees hier het gedicht uit de nieuwjaarsboodschap terug.

Door Zien Wijzer

Postadres
De Sikkel 3
8141 HD Heino
06-53 424 177

 

Bezoekadres
A. van Sonsbeeckstraat 1
8141 VA Heino

KvK 65 783 808
Bank NL76 KNAB 0255 2584 02
Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid
Disclaimer

Zusterbedrijf van Guide to Lead

© 2017 Door Zien Wijzer – alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze informatie met je netwerk!

Shares