Masterclass Breinpresentatiekunst

Een masterclass over hoe jij de kunst van het breinvriendelijk presenteren kan toepassen

 

Herken je dit?

 

  • Je bent uitgenodigd om je professionele knowhow te delen. Je zoekt naar een manier om niet alleen de feiten tussen de oren te krijgen, maar hen juist ook die passie voor je vak te laten ervaren. Hoe raak ik hen dan met een presentatie?
  • Je hebt al de nodige presentaties gegeven, maar je bent nog niet tevreden over hoe jouw verhaal blijft ‘plakken’ bij je toehoorders. Je krijgt het idee dat ze het hebben gehoord, maar nog niet ten volle begrepen. Je krijgt het gevoel dat ze het wel hebben gehoord, maar nog niet geraakt, laat staan ‘bewogen’ …
  • Je verstaat je vak als geen ander, maar hoe maak je het verstaanbaar voor anderen? Hoe krijg je het voor elkaar om hen ook echt te laten luisteren. Zo dat er begrip ontstaat, niet alleen op de rationele kant, maar het ook kan worden nagevoeld.
  • Je bent gevraagd om je expertise te delen aan anderen. Je weet echt dat je wat hebt te vertellen, maar je weet niet hoe je alles wat je weet uit je hoofd tussen de oren van anderen krijgt. Hoe maak je een presentatie die niet saai wordt?

 

Herken jij deze zoektocht naar zowel diepgang als ook de zoektocht naar eenvoud? 

Ik zie nog zoveel mensen ploeteren om hun boodschap aan de wereld voor het voetlicht te krijgen. Ik zie nog zo vaak een publiek dat wordt afgeleid door de presentatie in plaats van geboeid. Ik zie daardoor zoveel energie verloren gaan, bij zowel de expert als ook het publiek.

Op die momenten had ik zo graag bijgedragen vanuit mijn expertise, zodat er wel succes en voldoening van alle partijen wordt ervaren!

 

Het kan echt anders! Het kan echt met meer rendement! Het kan echt met behoud van de liefde voor je vak!

 

In de zoektocht naar hoe ik het effect van mijn eigen lezingen, trainingen en workshops kon verhogen, kwam ik de neurowetenschappelijke inzichten tegen over visuele waarneming. Naast de verwerking van prikkels in het brein, kwam ik ook onderzoek tegen over hoe kunst in ons brein werd waargenomen. De effecten van kunst in ons brein waren zo krachtig, dat ik deze inzichten ben gaan vertalen naar ‘breinpresentatiekunst’.

Want als kunst in staat is om je als kijker te raken, hoe mooi zou het dan zijn als we dit ook kunnen toepassen op ons werk. En het geven van presentaties maakt steeds meer en meer onderdeel van uit in onze deeleconomie.

Breinvriendelijke presentaties zijn erop gericht zoveel mogelijk het brein van de ander te activeren, zodat dat wat je presenteert zo lang en goed mogelijk onthouden blijft. Zodat het niet het ene oor in en het andere uit gaat. Want dat wil je tenslotte voorkomen. Je wilt dat wat je overbrengt de impact heeft die het verdient! Zodat het gebruikt gaat worden waarvoor en hoe het bedoeld is!

 

Ontdek hoe jij jouw presentaties breinvriendelijk kunt maken

 

Als het gaat over het maken van presentaties, zijn de meeste mensen autodidact. Ze hebben het zichzelf aangeleerd en met vallen, opstaan en de kunst afkijken zich verbeterd. Sommigen hebben nog wel de nodige tips gehad over hoe groot de letters moeten zijn, maar meer is het vaak niet.

Herken je dat? Heb jij het jezelf ook aangeleerd?

Wil jij leren hoe het ook kan? Ontdek tijdens deze Masterclass hoe je het brein van de ander kan verleiden om jouw presentaties er uit te laten springen. Alles begint met opvallen. Pas daarna kan het worden onthouden!

Weten en toepassen van kennis over hoe het lerende brein werkt is daarin een sleutel! Maar de meeste mensen weten meer van de werking van hun fiets dan van hun brein. Ze weten niet waar ze op moeten letten als ze iets tussen de oren moeten krijgen bij een ander. Ze weten niet hoe ze de anderen kunnen verleiden om te leren wat zij hebben geleerd.

Tijdens de Masterclass neem ik je mee naar de wonderlijke wereld van het brein. Ik deel mijn opgedane inzichten in behapbare stukken. Zo neem ik je mee naar bijvoorbeeld…

  • Hoe tekst in ons brein wordt verwerkt en wordt onthouden.
  • Hoe je brein naar plaatjes kijkt en opslaat
  • Welke informatie het brein spannender vindt (en dus meer aandacht krijgt en onthouden wordt)

Maar bovenal laat ik je zien hoe je deze inzichten praktisch kan toepassen bij het maken van jouw presentatie.

Dit gaan we doen

 

Deze Masterclass is een mengeling tussen een interactieve presentatie, werkbijeenkomst en live clinic. 

In de interactieve presentatie gaan we ontdekken welke neurologische ‘hoofdwetten’ er zijn om de gewenste impact te krijgen. Hoe werkt dat brein en vooral ook de visuele verwerking. Uiteraard met een ‘practice what you preach’ presentatie ter ondersteuning aan het verhaal.

Naar hoe het brein werkt bij het verwerken van sprekende beelden, neem ik je ook nog mee in hoe je de opbouw van een presentatie zo inzet dat je deelnemers niet alleen nieuwsgierig worden, maar zelfs gretig.

Tijdens de dag ga je ook zelf aan de slag om dat wat je aan kennis hebt opgedaan ook toe te passen. Je kan aan de slag met het puzzelen hoe jouw presentatie meer impact kan krijgen.

Op deze dag zal ik ook telkens een ‘live clinic’ geven, waarin ik je laat horen en zien wat er in mijn brein gebeurd als ik aan de slag ga met een presentatie make-over. Echt even een ‘neurotolk’ moment, waarin ik zowel praktisch een aantal handelingen demonstreer als ook je laat zien hoe en welke breinkennis ik inzet.

Dit alles wordt afgewisseld met slimme technieken om jouw beelden nog meer tot z’n recht te laten komen. Ook de handige weetjes en links passeren natuurlijk de revue.

Hiermee kan je de Masterclass Breinpresentatiekunst combineren

 

Online training: een back up voor later
‘Doseren is doceren’ is een van gevleugelde uitspraken. Niet in de laatste plaats omdat deze uitspraak mijzelf ook blijft uitdagen …

Via de online training kan je je voorafgaand aan de Masterclass al in de breinpresentatiekunst verdiepen als je dat wilt. Een prima manier om alvast de eerste inhoud tot je te nemen, waardoor daarna hetgeen je tijdens de Masterclass gepresenteerd krijgt, beter een plekje kan geven in je eigen brein.

Ook nadien is deze online training handig als een soort naslagwerk. Het is dan een soort digitaal archief waar je de informatie nog eens kan nalezen, extra informatie vind en de nodige filmtips en boekentips kan vinden ter verdere inspiratie.

Je leest hier nog veel meer over de inhoud van de online training.

Co-creatie sessie: samen verder aan de slag

Heb je de smaak te pakken en wil je graag met mij nog een vervolgstap zetten? Dat kan! Je kan bij het je aanmelden voor de Masterclass aangeven of je een co-creatie sessie met Jacquelien wilt inplannen.

Je kan daarbij zowel een live dagdeel aan de slag of online een uur om jouw presentatie nog prachtiger en krachtiger te maken.

Na je mail plannen we zo snel mogelijk een afspraak in.  Als de datum staat gepland, stuur je me twee dagen voorafgaand aan onze sessie de meest recente versie van je presentatie op. Ik kijk er dan vooraf naar en ga op zoek naar hoe jouw presentatie aan kracht kan toenemen.

Op het afgesproken tijdstip gaan we dan aan de slag via Skype of FaceTime. We gaan aan de slag met jouw vragen en we co-creëren de presentatie naar een hoger level.

Wat deze extra ondersteuning je oplevert?

  • Het helpt je aan extra feedback en suggesties zodat je nog beter met jouw presentatie voor de dag kan komen.
  • Het helpt je over je eigen grenzen heen te gaan, door net meer te doen dan je zelf voor mogelijk hield.
  • Het helpt je als een stok achter de deur je presentatie ook daadwerkelijk te maken, zodat je het ook echt gaat toepassen en niet alleen ‘ter kennisgeving’ aanneemt.
Breinlaboratorium: van presentatie naar interactie
Een presentatie maken en geven is als het gaat over het overbrengen van expertise vaak een van de eerste manieren die wordt gebruikt. Maar er is meer mogelijk! Met nog meer impact en blijvende herinneringen bij jouw toehoorders.

Wil je …

  • leren hoe je van ‘presenteren aan’ naar ‘interactie met’ je toehoorders toewerkt?
  • leren hoe van je presentatie niet een monoloog maar een dialoog maakt
  • leren hoe je met een presentatie als kapstok een workshop of training ontwikkeld?
  • dat je presentatie nog meer blijft ‘plakken’ in de bovenkamer van je toehoorders?
  • jouw expertise de tijd geven om ook echt te ‘landen’ bij je collega’s?

… dan is meedoen aan het breinlaboratorium van grote toegevoegde waarde!

Deze live trainingsdag geeft je handvatten om jouw expertise ook op andere manieren te delen dan alleen een presentatie. Tijdens deze dag ga je aan de slag om jouw wijsheid vorm te geven in een training of workshop.

Je leest over de inhoud van dit breinlaboratorium op deze webpagina nog veel uitgebreider wat je van de dag kan verwachten en wat het bijdraagt aan hoe jij jouw eigen wijsheid krachtig kan delen.

 

Praktische informatie

Hieronder hebben we de bovenstaande varianten schematisch weergegeven.

Door op de ‘button’ te klikken opent je mailprogramma een mailtje naar mij. Laat je me dan weten waar je naar op zoek bent en waarmee ik je kan ondersteunen? Mocht je al weten wanneer je jouw presentatie mag gaan verzorgen of wanneer die klaar moet zijn, dan hoor ik dat graag.  

Aanvullende praktische informatie

  • De Masterclass Breinpresentatiekunst vindt plaats op aanvraag.
  • De tijden voor een incompany masterclass worden afgestemd.
  • Bij open inschrijving start de dag om 9:30 tot 17:00 uur.
  • Voorafgaand vindt er een intakegesprek plaats via Skype of telefoon.
  • Bij de open inschrijving van de Masterclass Breinpresentatiekunst zijn de kosten voor koffie, thee en lunch inbegrepen.
  • Nadien krijg je nog een uitgebreide mail met daarin nog gedeelde documenten, links en tips.
  • Nadien spreken we elkaar nog ter evaluatie.
  • Neem je een collega mee? Dan krijg je een korting van 50 euro per persoon op de deelnemerskosten van de Masterclass (of een van de varianten). Mail je de naam en het e-mailadres van de collega ook door als je me mailt?
  • De genoemde bedragen zijn exclusief BTW.
  • Als je definitief besluit mee te doen, krijgt je een factuur die je kan (laten) voldoen. Zodra de betaling binnen is, krijg je (indien van toepassing) jouw inleggegevens voor de online training.
  • De inschrijving sluit bij een open inschrijving een week voorafgaand aan de Masterclass. Blijkt je toch nog deze dag vrij te kunnen maken in je agenda, bel dan om te informeren of er nog een plekje vrij is.
  • Vind je deze Masterclass interessant voor meer mensen in je bedrijf? Neem dan contact op om te onderzoeken wat we hierin (ook op maat) kunnen betekenen.
 

Wat gaat deelname aan de Masterclass je opleveren?

 

Je ontdekt het plezier in het maken van presentaties die raken. Mijn motto is ‘saai kan altijd nog!’

Je ervaart hoeveel extra zekerheid een prachtige krachtige presentatie je geeft. Doordat je weet hoe de breinen van je toehoorders werken, heb je ook een stukje van hun gebruiksaanwijzing gekregen. Je hoopt niet meer alleen op dat het werkt, je kan ook onderbouwen waarom het werkt.

Je ervaart de impact die een prachtige krachtige presentatie heeft. Want daar gaan mensen je op aanspreken en op bevragen. Naast de complimenten die zult ontvangen, blijft wat je vertelt vele malen beter ‘plakken’ in het brein van de ander. Zodat wat jij te delen hebt, ook echt wordt onthouden.

Je ervaart hoe je als deskundige weer een stap kan maken in je eigen professionele ontwikkeling. Het geven van een professionele krachtige presentatie onderstreept nog eens de waarde van wat jij in huis hebt. Jouw expertise krijgt hierdoor echt meer waarde.

 

Waar deze Masterclass NIET overgaat!

 

We gaan niet in op de vaardigheden voor het geven van een presentatie. Zoals je houding en het tempo van spreken. Of hoe je omgaat met de spanning van het geven van een presentatie. Ook enorm belangrijk, maar dit vraagt een ander soort training. Er is heel veel aanbod in presentatietrainingen. Dus als je dat zoek, Google dan zeker verder naar de voor jou geschikte training.

Deze Masterclass is geen training ‘hoe werkt PowerPoint’. Ik richt me op hoe je kan breinvriendelijke presentaties maakt met PowerPoint, Prezi of Keynote. Ik richt me op de universele neurologische achtergronden, onafhankelijk van het middel.

Ook laten we buiten beschouwing welk presentatiemiddel nu het beste is. Er gaan veel geluiden op over hoe slecht PowerPoint wel niet is, maar diezelfde geluiden zijn er ook over Prezi (online presentatietool) en over Keynote (de Apple variant). Ik zal in mijn tips vaak refereren aan PowerPoint, omdat dit nog het meest gebruikt wordt. De tips die ik geef zijn echter voor elk middel van toepassing.

Deze Masterclass is geen ontwerp-opleiding. Ik help je om met aansprekend beeldmateriaal te werken, zonder dat je hierin een ‘grafisch ontwerper’ hoeft te worden.

Tot slot is de inhoud van je presentatie jouw deskundigheid. De tips die ik heb geformuleerd, zijn dus zo opgesteld dat deze voor de meeste vakgebieden toepasbaar zijn. Soms zijn er wel de nodige ‘conventies’ waaraan je in een bepaalde beroepsgroep wordt gehouden. Mocht je hierop gericht advies willen ontvangen, dan adviseer ik je een co-creatie sessie in te plannen.

 

NB. Mij hoor je niet zeggen dat een presentatie de allerbeste manier is om te zorgen dat iets wat jij wilt overbrengen. Iets waarvan jij wilt dat het wordt opgeslagen en later weer gebruikt. Ik weet dat er meer tweezijdige interactie het leren bevorderd. Het is niet voor niets dan ik mijn expertise over breinvriendelijk leren deel in mijn Breinlaboratorium.

En ik weet ook dat er niet altijd de tijd en/of gelegenheid is om, gezien de gestelde doelen, iets interactief vorm te geven. Dan gaat het mij dus over hoe je, wetende dat er sprake is van eenrichtingsverkeer, het brein van de ander zo actief en intens mogelijk weet te betrekken. Daarmee verbind ik graag mijn expertise op dit gebied met die van jou,

 

De trainer: Jacquelien Willemse

Ik ben Jacquelien Willemse en ik help experts om hun expertise over te dragen op anderen. Ik help professionals die hun vak als geen ander verstaan, hun vak verstaanbaar te maken voor anderen. Op zo’n manier dat je de passie voor je vak kan overdragen. Op zo’n manier dat het bijblijft en beklijft in de bovenkamer. Op zo’n manier dat het blijvende impact heeft op hen aan wie je jouw wijsheid overdraagt.

Vanuit mijn expertise komt het vaak voor dat ik een presentatie moet geven. Over bijvoorbeeld het delen van kennis, bepaalde (nieuwe) werkwijzen, resultaten van een vooronderzoek, plannen of vorderingen. Wat draag jij zelf vaak over?

Bij het zelf bijwonen van presentaties werd ik steeds minder geprikkeld. De standaardpresentaties met bedrijfslogo’s op elke pagina, bullet points op elke slide en grote hoeveelheden tekst leken niet voor mij gemaakt … Ik werd er hooguit prikkelbaar van …

Mijn eigen presentaties kenmerken zich door een heel andere beeldende en zintuigelijke opzet. En naarmate ik meer ontdekte over de werking van het brein, ben ik hiervoor op zoek gegaan naar onderbouwing. Mijn specialisatie binnen mijn breinkennis is het zintuigelijk leren. De zintuigen vormen tenslotte de poort van de buitenwereld naar de binnenwereld van je publiek.

De door mij opgedane expertise en onderbouwingen ben ik steeds meer gaan inzetten bij klanten. Eerst natuurlijk in de presentaties die ik zelf gaf in trainingen en adviestrajecten. Later werd ik ook steeds meer ingeschakeld om samen in co-creatie met opdrachtgevers presentaties te maken, zodat zij die op hun beurt weer konden geven.

Later ontstond ook de vraag ‘kan jij jouw opgebouwde expertise’ nu ook aan ons presenteren. Zo zijn mijn workshops en deze Maasterclass ‘Breinpresentatiekunst’ ontstaan.

De Masterclass ‘breinpresentatiekunst’ onderscheidt zich van vele andere presentatietrainingen. Veel trainingen over presentaties zijn gericht op hoe je een presentatie geeft. Of zijn gericht op de opbouw van een presentatie. Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de technische trainingen over het gebruik van bijvoorbeeld middelen als PowerPoint, Keynote of Prezi. (Zie ook mijn blog ‘De presentatiereflex‘)

Deze Masterclass onderscheid zich doordat deze gericht is op het behalen van het effect van je presentatie. Hier leer je hoe je een prachtige krachtige presentatie maakt die bijblijft. Hier ontdek je ‘de gedachte er achter’. Hiermee versterk je het plezier om je vak aan anderen over te dragen.

Door deze kennis zowel offline in de Masterclass als ook online te kunnen aanbieden hoop ik dat (net als ik zelf heb mogen ervaren) …

  • jij je ei beter kwijt kan als je je expertise deelt
  • jij je deskundigheid effectiever kan overbrengen met meer impact
  • jij veel meer mensen aanspreekt, raakt en beweegt als ze van jou een presentatie meemaken
  • meer mensen zoals jij kunnen genieten van prachtige krachtige presentaties

Wil je nog meer van mijn achtergrond weten? Kijk dan hier om te zien waar ik zelf al mijn expertise heb opgedaan.

 Contact opnemen met Jacquelien Willemse

Heb je aanvullende vragen? Mail ze mij of neem op een andere manier contact met me op.

 Voor bedrijven

Wil je meer weten over de mogelijkheden om deze Masterclass voor meerdere personen af te nemen? Wil je kijken of deze Masterclass passend is in jullie bedrijfstrainingsaanbod?
Hiervoor is contact opnemen met Jacquelien het makkelijkst. Mail me zodat ik terug kan bellen of bel mij direct op 06 -53 424 177.

Klik hier om de andere diensten van Door Zien Wijzer te ontdekken

Door Zien Wijzer

Postadres
De Sikkel 3
8141 HD Heino
06-53 424 177

 

Bezoekadres
A. van Sonsbeeckstraat 1
8141 VA Heino

KvK 65 783 808
Bank NL76 KNAB 0255 2584 02
Algemene voorwaarden   |   Privacybeleid
Disclaimer

Zusterbedrijf van Guide to Lead

© 2020 Door Zien Wijzer – alle rechten voorbehouden

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze informatie met je netwerk!

Shares